Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank er en del av Banco Santander, som er et av verdens største finanskonsern. I Norge er Santander først og fremst kjent for billån, der de er den største aktren på markedet, men de tilbyr også forbrukslån og kredittkort med konkurransedyktige betingelser.

Fordeler med Santander

Som en av veldig få aktører i Norge, tilbyr Santander forbrukslån på under 70.000kr. Helt uten hverken etablerings- eller termingebyr. Det gjør at banken kommer godt ut, med en lav effektiv rente, på mindre lån. I tillegg tilbyr de en av de laveste nominelle renter, startende på 7,90%, men som alltid vil den nominelle renten avgjøres ut fra din personlige situasjon, og faktorer som arbeidsforhold, inntekt, bosituasjon og betjeningsevne vil være med å bestemme hvilken rente du vil bli tilbudt.

Santander tilbyr forbrukslån på opp til 350.000kr. og med en nedbetalingstid på opp til 15 år, og lånet kan derfor egne seg godt til de som ønsker å refinansiere flere mindre forbrukslån og kredittkortgjeld.

Du har muligheten for inntil tre betalingsfrie måneder i året, noe som kan være kjekt, spesielt rundt jule- og ferietider, der man ofte har bruk for litt ekstra penger. Kravet er at du har hatt lånet i mer enn seks måneder, og at du er ajour med alle avdragene.

Som hos flere av sine konkurrenter, tilbyr Santander et enkelt og uforpliktende søknadsskjema online, og du får normalt svar på søknaden innenfor få minutter. Velger du å takke ja til lånetilbudet, kan du legitimere deg og signere låneavtalen digitalt med BankID, og pengene vil normalt være tilgjengelig på konto neste arbeidsdag.

Ulemper med Santander

Den kanskje største ulempen med forbrukslån fra Santander Consumer Bank er et det minste lånebeløpet er 30.000kr. Trenger du et lån som er mindre enn dette, må du enten gå til en annen bank, eller låne mer enn du trenger. Det faktum at Santander ikke har hverken etablerings- eller termingebyr på lån under 70.000kr. gjør dog at den effektive renten blir lavere, og det kan derfor skje at det faktisk er rimeligere å låne 30.000kr. Her, fremfor et noe mindre beløp i en annen bank, så sjekk betingelsene nøye og sammenlign tilbud fra flere banker.

På forbrukslån på over 70.000kr. er termingebyret på hele 70kr., hvilket er blant markedets høyeste og en stor forskjell fra betingelsene på lån under 70.000kr, der det ikke er noe termingebyr. Santander Consumer Bank kan derfor fort vise seg å være rimeligst på et lån rett under 70.000kr., mens de er blant de dyreste på et lån rett over 70.000kr.

Krav for å få forbrukslån gjennom Santander

For å kunne få et forbrukslån gjennom Santander, må du min. være fylt 25 år, noe som er en av de høyeste aldersgrenser på forbrukslån i Norge. Minimumskravet til inntekt er 200.000kr. per år men som hos de fleste andre tilbydere av forbrukslån, vil årsinntekten bli sett opp mot størrelsen på lånet det søkes om. Det er et krav at du enten er i arbeid, eller er uføre- eller alderspensjonert og at du bor i Norge og har norsk personnummer. Som hos de aller fleste andre banker, gir heller ikke Santander Consumer Bank, forbrukslån til personer med betalingsanmerkninger.