Forbrukslån eller kredittkortlån

Skal du velge forbrukslån, eller skal du bruke kredittkortet? Disse to «metodene» har svært mange fellesnevnere, og skiller seg egentlig kun vesentlig ut på noen få punkter. Mens du ved et forbrukslån får utbetalt en sum til kontoen din, så har du ved sistnevnte muligheten til å disponere pengene via et plastikk-kort. I prinsippet er dette den største forskjellen, men allikevel anbefaler vi den ene typen til enkelte formål, mens den andre igjen passer bedre til andre ting. Les videre for å forstå hva vi mener!

Når bør du bruke forbrukslån?

Av disse to alternativene, så er det forbrukslån som oftest har den laveste renten. Det gjør at vi anbefaler denne typen lån til større innkjøp som du skal betale ned over lengre tid. Snakker vi om summer på over 50 000 kroner, så vil det kanskje ofte lønne seg med et forbrukslån fremfor et kredittkort. Enten du trenger penger til oppussing, reise, kjøp av ny (brukt)bil eller hva det måtte være, så vil lav effektiv rente være viktig. Og et typisk usikret lån har gjerne en effektiv rente på under 20 prosent, og kanskje ned mot halvparten hvis man er riktig så heldig, så her kan det være mye penger å spare.

Og når bør du bruke et kredittkort?

Et kredittkort har den fordelen med at du får umiddelbar tilgang til pengene, ettersom du allerede har fått tilgang til pengene. Med et forbrukslån blir det noe ventetid fra du søker om lånet til det er inne på konto. Derfor anbefaler vi et kredittkort til «normal handling», ettersom man også har inntil to måneder med rentefri nedbetaling her. Samtidig har også mange kredittkort bonuser når du handler med de, som kan være verdt å utnytte for å spare penger.

Oppsummeringen blir derfor …

… at kredittkort egner seg bra for hverdagslige handler, utlegg og andre ting man kanskje ikke har råd til å betale for med «cash». Derimot er renten her gjerne noe høyere enn ved et forbrukslån, ofte på 25 prosent eller høyere, slik at man i de fleste tilfeller vil ønske å handle på avbetaling med forbrukslån og direkte i butikk med kredittkortlån. Dessuten har sistnevnte mange fordeler og bonuser som kan være verdt å utnytte, slik at oppsummeringen må bli at vi anbefaler alle å ha et kredittkort i lommeboka, samtidig som man kan søke om forbrukslån til større prosjekter som skal betales ned over lengre perioder.

Andre om dette:
https://www.entercard.no/forbrukerinfo/forbrukslan-eller-kredittkort/